Een afscheid in moeilijke tijden

Zoeken naar mogelijkheden bij een uitvaart, om een waardig afscheid te verzorgen in deze moeilijke tijd.

Een afscheid in moeilijke tijden

Een afscheid in deze moeilijke tijd vindt veelal in kleine kring plaats. Te kleine kring vaak, omdat de persoon in leven vaak geliefd was en vrienden had. Met zijn allen het laatste afscheid bij te wonen is door de maatregelen van het RIVM niet meer goed mogelijk. Toch zijn er wel degelijk goede manieren om een waardige bijeenkomst neer te zetten. Uitvaartverzorger Loes Hofhuis: “Ik adviseer mensen dan om een opname van de plechtigheid te laten maken. Via een zogenoemde livestream kan iedereen thuis meekijken. Onlangs overleed iemand die zeer geliefd was in de straat waar hij al veertig jaar woonde. De plechtigheid organiseerden we dan in de straat zelf, voor de deur waar de persoon al die tijd heeft gewoond. De buren stonden op gepaste afstand te kijken en te luisteren naar de sprekers en de prachtige muziek. Als afscheid liep iedereen met een bloem langs de kist. Een wandelende erehaag dus eigenlijk.” Loes Hofhuis denkt met de familie mee en neemt alle zorg rondom de uitvaart weg. Ze geeft adviezen over de mogelijkheden die er zijn, ook in deze Coronatijdperk. “Er is veel veranderd in de uitvaartbranche. De laatste jaren is er meer mogelijk dan men weet. Ik help nabestaanden om een goede weg te vinden in deze kwetsbare periode van rouw en verlies. Door alleen maar te luisteren weet ik wat voor een uitvaart bij de persoon past. Ik regel dan de plechtigheid, zoals zij dat willen.” Wil je ook eens bijpraten over de mogelijkheden? Of gewoon al wat zaken vastleggen? Neem dan contact op met Loes Hofhuis.

Contact opnemen Uitvaartverzorging Loes Hofhuis uit de rubriek uitvaartverzorging uit Haarlem is gevestigd aan de Coornhertstraat 22 rd in Haarlem. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-55797585.

Geplaatst op dinsdag 30 juni 2020.

Over Uitvaartverzorging Loes Hofhuis

Dit bericht is geschreven door Uitvaartverzorging Loes Hofhuis. Het bedrijf valt onder uitvaartverzorging uit Haarlem. Trefwoorden van Uitvaartverzorging Loes Hofhuis uit Haarlem : persoonlijke uitvaart, uitvaartonderneming, uitvaartzorg, uitvaartverzorging, uitvaart hulp, uitvaart begeleiding, opbaring rouwcentrum, afscheid van een kind, thuisopbaring, rouwvervoer, uitvaartkist, gedenksteen uitzoeken, rouwbloemstuk uitzoeken, uitvaart kind, begrafenis.

Lees meer over Uitvaartverzorging Loes Hofhuis.