Hydrolaat, het gezonde water

Een hydrolaat is het waterige eindproduct die wordt verkregen bij stoomdestillatie van planten

Hydrolaat, het gezonde water

Een hydrolaat is het waterige eindproduct die wordt verkregen bij stoomdestillatie van planten. Zowel hydrolaten als etherische oliën bevatten alle energetische informatie van de plant. In tegenstelling tot etherische oliën bevat een hydrolaat naast de geurstoffen die wateroplosbaar zijn ook andere wateroplosbare stoffen zoals suikers, carbonhydraten, mineralen, vitamines, bitterstoffen, enzymen etc.

Hierdoor kan een hydrolaat op vele manieren worden ingezet, bijvoorbeeld kan worden gebruikt als waterelement bij het verdunnen van een crème tot een lotion, kan worden toegevoegd aan baden, worden gebruikt met etherische oliën in een verdamper, in plaats van het waterelement worden gebruikt bij de bereiding van een kompres, voor huidverzorging worden ingezet: als toners, gezichtssprays, aftershave-lotions, gezichtsmaskers.

Het kan ook worden gebruikt als een spray voor luchtinfecties en huidinfecties, wonden, brandwonden, enz. en maar ook voor gorgelen, mondspoelingen, het desinfecteren en opfrissen van de atmosfeer, b.v. in een ziekenkamer, opfrissen van wasgoed en als een huid- of lichaamstonic, om het lichaam te koelen.

Daarnaast kan het ons ook energetisch helpen, bij emotionele spanningen of blokkades en om ons spiritueel te ondersteunen.

In tegenstelling tot etherische olie kan een hydrolaat, omdat deze verdund is in water, ook inwendig worden ingenomen. Wel blijft altijd het advies om de hydrolaat nog enigszins te verdunnen.

Al met al is een hydrolaat een mooi product dat ons op meerdere wijzen kan ondersteunen.

Kijk op onze website voor de hydrolaten die wij in ons assortiment hebben.

Geplaatst op dinsdag 26 mei 2020.

Over Reiki Online

Dit bericht is geschreven door Reiki Online. Het bedrijf valt onder geneeskunde uit Haarlem. Trefwoorden van Reiki Online uit Haarlem : reiki inwijding, behandeling holistische geneeskunde, spirituele coaching, reiki producten, reiki artikelen, reiki behandeling, spirituele coaching, spirituele accessoires, spirituele workshops, aromatherapie, kruiden, etherische olie, fytotherapie.

Lees meer over Reiki Online.