Nieuwe behandeling Shiatsu pijnbestrijding!!

Bij de Shiatsu pijnbestrijding maak ik gebruik van dr. Tan Balance methode.

Nieuwe behandeling Shiatsu pijnbestrijding!!

Bij de Shiatsu pijnbestrijding maak ik gebruik van dr. Tan Balance methode. Dit is een systeem van het spiegelen van yin en yang. Het is een behandeling voor pijn en ziekte die snel resultaat geeft. Deze methode ruimt blokkades op die de problemen veroorzaken door op specifieke punten of regio's te werken die ver van de pijn afzitten waardoor blokkades worden opgelost en de energie weer vrij kan gaan stromen waardoor pijn of ongemak verminderen of verdwijnen. U kan het vergelijken met een lichtschakelaar, die zit op een ander plek dan de lamp, door de schakelaar om te zetten gaat energie naar de lamp en die gaat branden.

Volgens de T.C.M. circuleert het Qi door het lichaam door met elkaar verbonden meridianen (energiebanen/kanalen). Als de Qi niet goed stroomt in het lichaam dan zorgt dat voor Qi stagnatie en dus blokkades die zich manifesteren in fysieke of mentale (emotionele) klachten. Dit kan verholpen worden door Qi in beweging te zetten.

De westerse verklaring ziet stagnaties in zijn fysieke vorm zoals vastzittend bindweefsel of spieren waarbij het bloed niet voldoende kan doorstromen en waardoor zuurstof en voedselvoorziening in de cellen worden verstoord.

Als u bij mij komt met een pijnklacht gaan we op zoek naar het pijnlijkste punt of regio u geeft de pijn een cijfer. Ik kijk welke meridiaan of regio is aangedaan en welke meridianen of regio ik ga behandelen met Shiatsu volgens de 6 systemen van de Dr. Tan Balance methode. Na afloop van de behandeling wordt de pijnplek gecheckt op pijn vermindering. Door een cijfer aan de pijn te geven wordt inzichtelijk gemaakt in hoeverre de behandeling de pijn heeft verminderd.

De Shiatsu wordt over de kleding heen gegeven op een Futon (dikke katoenen mat) op de grond. Het is daarom raadzaam om gemakkelijke en loszittende kleding te dragen tijdens de behandeling. Indien u niet in staat bent om op de Futon te liggen dan wordt de Shiatsu op de massagebank gegeven.

Heeft u een aanvullende verzekering! Informeer bij u verzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit u aanvullende verzekering.

Geplaatst op woensdag 4 november 2020.

Over De Switch Shiatsu

Dit bericht is geschreven door De Switch Shiatsu. Het bedrijf valt onder gezondheidscentrum uit Haarlem. Trefwoorden van De Switch Shiatsu uit Haarlem : Shiatsu praktijk, Shiatsu therapie, Shiatsu massage, Do-in yoga, Bedrijfsmassage, Zwangerschapsmassage, Hotstone massage, Workshops.

Lees meer over De Switch Shiatsu.